iDEAL klein Donatie IVEO via Tikkie

 

iDEAL klein Donatie via iDeal.

 

 

De profeet, vrede zij met hem, zei tegen zijn oproeper tot het gebed: «O Bilal, geef ons onze rust in het gebed». Hieruit weten we dat het gebed datgene is wat de Profeet ontspanning en rust bracht. Het was de zoetheid van zijn ogen.

Ibn Hajar al-`Asqlânî legt uit:. "De 'zoetheid van de ogen' is de geliefde die men hoopt nooit te verliezen door de gelukzaligheid die deze geliefde brengt en het geluk waarmee het iemands leven verrijkt. Deze ervaring met het gebed is alleen bij degenen die eerbiedig en geduldig zijn. "

Het gebed heeft een grote status in de islam die niet wordt gedeeld door enige andere daad van aanbidding. Dit wordt aangegeven door de volgende:

1 Het is een pilaar van de religie, zonder deze pilaar is iemands Islam niet compleet
2 Het is de tweede in de status na de shahaadatayn (de getuigenis van het geloof). Als verder bewijs van de deugdelijkheid van het geloof van een persoon en als zichtbaar bewijs van de overtuigingen die zich in het hart van de persoon bevinden.
3 Het gebed neemt een bijzondere positie in naast de andere daden van aanbidding. Vanwege de manier waarop het werd opgelegd. Het was niet naar de aarde gebracht door een engel, in plaats daarvan zegende Allah Zijn Boodschapper Mohammed, vrede en zegeningen van Allah zij met hem, door hem naar de hemel te laten opstijgen en hem Zelf de verplichting van het gebed op te leggen. Dit is iets wat het gebed uniek maakt naast alle andere rituelen van de islam.

4 Allah wist zonden uit door middel van het gebed

5 Het Gebed is het eerste ding waarvoor een persoon rekenschap zal moeten afleggen op de Dag der Opstanding

Vandaar dat de moslim er goed op moet letten dat de gebeden op tijd uit worden uitgevoerd, en hier omtrent niet lui te zijn of de zaak licht te nemen. Allah zegt:

فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ . الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ

interpretatie van de betekenis:

<En wee degenen die bidden, En de gebeden achteloos opzeggen(degenen die hun gebed uitstellen). (surat al-ma'oen4-5)

En Allah waarschuwt degenen die hun gebeden verloren gaan door te zeggen:

{فَخَلَفَ مِن بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا}

interpretatie van de betekenis:

<Maar na hen volgden andere generaties, dat het gebed verwaarloosde en zijn lusten volgde: zij zullen zeker in de hel worden nedergestort. >

(surat mariam 59)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons

 

Neem contact

2e Emmastraat 50
7545 MP Enschede

info@iveo.nl

Algemeen nummer:
+31 6 51388714 (enkel Whatsapp)

Winkel moskee:
+31 6 51298674